Bassoradion Aamushow

Jazzyhtye Mopo vaatimattomana uudesta levystään: ”Timantti tuli hiottua”

7.2. 15:36 Toimitus

Jazzyhtye Mopo kävi Bassoradion Aamushow´ssa puhumassa jazz- musiikista, sekä uudesta albumistaan ”Mopocalypse”. 

Mopo on vuonna 2009 perustettu Helsinkiläinen kolmen jäsenen jazz-kollektiivi. Yhtye on aikaisemmin julkaissut kolme albumia ”Jee”(2012), ”Beibe”(2014) ja ”Laivalla”(2016) yhdessä laulaja Ville Leinosen kanssa. Nyt yhtye on julkaissut neljännen pitkäsoittonsa ”Mopocalypse”(2018). Uudesta albumista on sanottu, että se on yhtyeen täydellisin levykokonaisuus ja yhtye itse kuvaileekin albumia vaatimattomasti: ”timantti tuli hiottua”.

Uusin levy ei kuitenkaan syntynyt ihan kivuttomasti ja yhtye oli jo täysin hajoamispisteessä. Yhteinen sävel kuitenkin löytyi ja uusi ja yhtyeen omastakin mielestä paras levy lopulta valmistui.

Mistään ihan turhasta yhtyeestä ei todellakaan ole kyse, sillä hyvin arvostettu All About Jazz-mediasivusto on nostanut Mopon viidentoista potentiaalisimman eurooppalaisen jazz nimen listaukseensa. Myös kaksi kertaa Mopo on päässyt Spotifyn State of Jazz-soittolistalle ja bändi komeileekin tällä hetkellä kyseisen listan kannessa. Yhtyeen uutta kappaletta ”Niin Aikaisin” on kuunneltu Spotifyssakin jo noin 150 000 kertaa, joka on yksittäiselle jazz-kappaleelle hyvinkin kiitettävä määrä.

Selkeästi vaikuttaa siltä, että jazz-musiikki elää uutta tulemistaan. Uusi aalto on yhtyeessäkin huomattu ja keikoilla käy hyvin monen ikäistä yleisöä. Etenkin nuorempaa yleisöä on alkanut näkyä yhä enemmän. Bändi on huomannut kiinnostuksen myös ulkomailla, sillä esimerkiksi Meksikossa turva-aidan takana ihmiset odottivat nimikirjoituksia. On siis ilmeisen selvää, että jazz-musiikki on jälleen hyvässä nousukiidossa.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Basso suosittelee