Blaka blaka show

HITTEJÄ JA MURHAMYSTEEREJÄ: JAMAIKAN DACEHALL-KUNIGATAR VANESSA BLING

12.10. 11:24 Toimitus

Vanessa Bling aka Gaza Slim vieraili Selecta Andorin isännöimässä Blaka Blaka Showssa tiistaina 10. Lokakuuta. Haastattelussa kuultiin Vanessan musiikkia seitsemän vuotisen artistiuran varrelta.

Vanessan elämästä ei ole puuttunut dramatiikkaa. Hän tuli dancehall-maailmassa tunnetuksi yhteistyöstään Vybz Kartelin kanssa. Artistien yhteistyö ehti kuitenkin kestää vain reilun puolentoistavuoden ajan, kunnes Kartel vangittiin murhasta epäiltynä 2011, josta hänet tuomittu elinkautiseen, 35-vuoden vankeusrangaistukseen. Myös Bling oli syyttetynä samassa oikeudenkäynnissä Kartelin kanssa, mutta lopulta hänet vapautettiin syytteistä.

Vybz Kartel hallitsee yhä jamaikan- ja dancehall-maailman hittilistoja viikottain julkaistavilla kappaleillaan, huolimatta siitä, että hän on istunut jo kuusi vuotta vankilassa, eikä saisi äänittää siellä musiikia.

Nykyään Vanessa Bling jatkaa uraansa sooloartistina ja häneltä on tullut tasaiseen tahtiin listahittejä Jamaikalla. Parasta aikaa toisella Euroopankiertueellaan oleva Bling esiintyy lauantaina Helsingissä, Teatteri Forumissa.

Kuuntele haastattelu ja biisit alla olevasta linkistä:

Basso suosittelee