Lehti

Henkilö: Kenny Carpenter

3.8. 08:53 Toimitus

Henkilö: Kenny Carpenter

 

Teksti: Tommi Melajoki, Kuva Sami Välikangas

Teksti: Tommi Melajoki, Kuva Sami Välikangas

New Yorkin housekonkari pakeni Roomaan.

Kenny Carpenter tietää, mistä puhuu. Hän on nähnyt kaiken. Soittanut nuorena miehenä Studio 54:ssä, Paradise Garagessa, The Loftissa ja The Palladiumissa. Todennut AIDSin vievän kaupungin nuoret toivot ennenaikaiseen hautaan. Kokenut New Yorkin crack-epidemian omakohtaisesti. Kuullut loputtomasti musiikkia.
”Mustan houseskenen suurin ongelma on se, että se on vanhojen ihmisten skene. Se koostuu entisistä, nyt 40–50-vuotiaista garage- ja loft-päistä. Kun kävin viimeksi Shelter-yökerhossa, olin todennäköisesti nuorin siellä”, hän sanoo naurahtaen.
New Yorkin Pacha on piristävä poikkeus.
”Siellä käyvät nuoret valkoiset klubbaajat. Nuoret. Harmillista kyllä, he eivät osta musiikkia.”
Carpenterin puheessa toistuvat jaottelut mustiin ja valkoisiin klubbaajiin. Eikö edes uuden presidentin peräänkuuluttama toiveikkuus ole yhdentänyt New Yorkin nuoria hedonisteja?
Obaman toive ei toteutunut. Olemme nykyään enemmän erillämme kuin koskaan aiemmin”, Carpenter sanoo harmitellen.
On osittain Obaman edeltäjän syytä, että Carpenter päätti muuttaa lopulta Roomaan. Lähtölaukaus kajahti syyskuussa 2001 kahden matkustajalentokoneen muodossa. Syy oli myös henkilökohtainen.
”En pidä lentämisestä. Joka kerta kun istun koneessa, olen varma että syöksymme kuolemaan. Lensin parin viikon välein Yhdysvalloista Eurooppaan keikalle ja päätin, että nyt saa riittää.”
Dj-legendan fanipohja on siirtynyt enenevissä määrin vanhalle mantereelle. Täällä osataan arvostaa musiikin monimuotoisuutta.
”Kun asuin New Yorkissa, minun alkoi olla vaikeaa saada töitä. Olin hieman liian sielukas pop-klubeille ja päinvastoin. Väliinputoaja. Amerikkalaiset tykkäävät jaotella asioita selkeästi. Itse en pidä siitä, vaan haluan pitää selektioni laajana. Jos olet hyvä dj, osaat soittaa mitä vain.” ∙

Basso on 160-sivuinen musiikkiin erikoistunut kulttuurilehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehteä tekee yhteensä yli sata kirjoittajaa, valokuvaajaa ja kuvittajaa. TILAA lehti kotiisi täältä.

 

Basso suosittelee