Työhaastattelu

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä kruuna, 05.01.2011.

 1. penny2

  penny2 3. leveliläinen

  Viestejä:
  1,430
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  2,746
  Liittynyt:
  17.02.2011
  Kutsu työhaastatteluun. :thumbup:
  "CV:n mukaan kielitaitosi on olematon, ei tämä mihinkään riitä". :thumbup:
  Muutenkin vitun "positiivisen" oloinen herra toisessa päässä. :thumbup:
  "Heitetään todennäköisesti luu esim. tekniikan puolelta, ja pyydämme teitä pitämään opetusnäytteen. Haastattelijat koostuvat eri suunnilta, esimerkiksi tekniikan puolelta". :thumbup:
  Muuten ihan vitun hyvä, mutta en kyllä tekniikan puolelle edes hakenut. :thumbup:
  Ja ajankohdalle, 27.12. klo 9.00 vielä erityis :thumbup: .


  Edit. Kiitos puhelun ei enää edes harmita, mikäli/kun valitsevat jonkun muun.
  Edit. 2. Päivä pilalla. :cry:
   
 2. pissaliisa

  pissaliisa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  6,144
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  03.01.2002
  sanoiko se näin? Työntekijän googlailuhan on laitonta. Eli jos et saa paikkaa, niin voisit kiristää ja uhkailla tällä. Siitä toki olis kiva sitten aloittaa ekana työpäivänä... ;)
   
 3. hebo

  hebo 4. leveliläinen

  Viestejä:
  9,586
  Saadut kiitokset:
  306
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2003
  Mitäs hemmettiä, millä perusteella on kielletty? Onneks itelläni on niin yleinen nimi etteivät löydä.
   
 4. pembleton

  pembleton 2. leveliläinen

  Viestejä:
  381
  Saadut kiitokset:
  7
  Aktiivisuuspisteet:
  2,246
  Liittynyt:
  29.07.2009
  Pitkästä aikaa olin työhaastattelussa ja oli kyllä taas niin vittumaisia kysymyksiä. "Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?" "Oletko aamu-uninen?" "Kykenetkö nopeisiin päätöksiin?"

  Tuli ilmeisesti vastattua kysymyksiin hieman liian pitkästi, koska toi haastattelu kesti yli 2h. Halusin vastata niin, ettei ilmaan jää mitään kysymysmerkkejä. Sit kun yleisellä tasolla vastasin tuohon, että voisin 5 vuoden päästä ihan hyvin olla töissä ulkomailla niin muistuttivat siitä, että he etsivät pitkäaikaista työntekijää! Oikea vastaus olisi siis ollut: "juon teidän kanssanne kahvia tässä samaisessa rakennuksessa".
   
 5. pissaliisa

  pissaliisa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  6,144
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  03.01.2002
  mä en muista mihin perustuu, mutta näin oon kuullut monesta eri lähteestä. Ilmeisesti perustuu siihen, että rekrytointipäätös pitää tehdä vain niillä tiedoilla. joita on työntekijältä selvitetty ja jotka ovat oleellisiä työn tekemisen kannalta.

  Se, että löytyy kaikilta homopornosivuilta oriin roolista ei välttämättä luo hyvää mielikuvaa työnantajan silmissä, mutta periaatteessa ei vaikuta milläään tavalla siihen, miten työstä suoriudut.

  edit: enkä siis tarkoittanut, että sä löytyisit kaikilta ko. genren sivuita. :)
   
 6. kruuna

  kruuna 0. leveliläinen

  Viestejä:
  7,157
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  19.10.2005
  Näinhän se menee. Niinhän ne kaikki sanoo hakiessa että nyt on tarjolla eläkepesti ja tottakai sun pitää nähdä ittes viiden vuoden päästä just heillä. Samaa on iteltäkin kyselty ja viimeks heitin yhen sanan vastauksen "teillä" tähän kysymykseen. Läpi meni nähtävästi.
   
 7. JLZ

  JLZ 0. leveliläinen

  Viestejä:
  327
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  27.11.2003
  Pelimies kääntää tämänkin asetelman edukseen ja hoitaa sinne Googleen näkyviin niitä itselleen edullisia tietoja.
  Omat nettisivut (omalla nimellä) ja Linked In -profiili näkyy melkeinpä taatusti hakulistauksen yläpäässä.

  Turha tuota googlettamista vastaan on tapella. Todennäköisesti kaikki sitä tekevät kuitenkin, koska ei siitä kiinnikään voi jäädä. Ja mitä sitten jos jäisikin? Ei se, että rekryäjä sattuisi jäämään kiinni googlettamisesta tarkoita sitä, että sitten täytyisi ottaa se googletuksen kohde töihin. Ja oikeudenkäynti tuosta asiasta olisi maailman älyttömin juttu: "Ette ottaneet mua töihin, joten haastan oikeuteen ja pakotan ottamaan töihin." Entä jos hakija valitaan, mutta googlailu ei miellytä? Haastaako hän sitten oikeuteen uuden työnantajansa? Siinä vasta startti uralle! Työntekijälle tappelu olisi, de facto, sama kuin tatuoisi otsaansa että "olen vittumainen ja hankala, älä palkkaa minua".
   
 8. Jaska

  Jaska 0. leveliläinen

  Viestejä:
  1,602
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  06.01.2007
  Olin tällä viikolla työhaastattelussa ja sain paikan. Kaksi haastattelijaa, joista toinen oli aluksi aika yrmeä, mutta alkoipahan hymy vähän karehtia suupielissä, kun höpisin juttujani.

  Mä olen ainakin huomannut, että yleisellä itseluottamuksella pärjää aika pitkälle: ei tarvitse osata/tietää kaikkea, kunhan vaikuttaa siltä, että on valmis ottamaan selvää ja uskoo oppivansa uusia asioita. Kannattaa myös asennoitua niin, että on paras hakija siihen duuniin.
  Yleensä työnantajat arvostavat innostuneisuutta ja omaa ajattelua (vähän haettavasta paikasta tietysti riippuen), siitähän noi alotuspostauksen "oudot" kysymyksetkin kielivät. Ts. tarkoituksena ei ole löytää jotain tiettyä vastausta vaan kokeilla, miten haastateltava reagoi yllättäviin kysymyksiin/tilanteisiin.
   
 9. penny2

  penny2 3. leveliläinen

  Viestejä:
  1,430
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  2,746
  Liittynyt:
  17.02.2011
  Juuri näin. Mä sain jälkeenpäin kuulla (yhdeltä haastattelijoista), että saaneeni puhelun ja tulevan haastattelun tarkoituksena oli/on testata mun paineensietokykyä eri tilanteissa. Ei vissiin ole vielä kovin hyvä. :D Kaverit taas ovat yrittäneet sparrata mun itseluottamusta nousuun muun muassa estämällä "en osaa/en tiedä"-lausuntojen tekemisen. "En minä osaa opettaaa!!!" ==> "Opettaminen ei ole vahvinta osaamistani, mutta olen halukas kehittämään itseäni tässä asiassa blaablaa". Lisäksi ahdistusta on helpottanut jonkin verran myös ymmärrys siitä, ettei niillä ole oikein varaa olla palkkaamatta minua. Tämän pohjalta aionkin mennä paikalle osittain siksi, että pääsen haastattelemaan heitä - haluan kunnon perustelut sille miksi minun pitäisi tulla juuri heille töihin. Ei minulla ole oikeastaan muuta kuin voitettavaa.

  Silti vituttaa.
   
 10. MickeyG

  MickeyG 1. leveliläinen

  Viestejä:
  45
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  121
  Liittynyt:
  20.10.2011
  Laki yksityisyyden suojasta työelämässä

  3§ : Työnantaja saa käsitellä vain välittömästi työntekijän työsuhteen kannalta tarpeellisia henkilötietoja, jotka liittyvät työsuhteen osapuolten oikeuksien ja velvollisuuksien hoitamiseen tai työnantajan työntekijöille tarjoamiin etuuksiin taikka johtuvat työtehtävien erityisluonteesta.

  4§ : Työnantajan on kerättävä työntekijää koskevat henkilötiedot ensi sijassa työntekijältä itseltään. Jos työnantaja kerää henkilötietoja muualta kuin työntekijältä itseltään, työntekijältä on hankittava suostumus tietojen keräämiseen. Suostumus ei kuitenkaan ole tarpeen silloin, kun viranomainen luovuttaa tietoja työnantajalle tämän laissa säädetyn tehtävän suorittamiseksi tai kun työnantaja hankkii henkilöluottotietoja tai rikosrekisteritietoja työntekijän luotettavuuden selvittämiseksi.
  Työnantajan on ilmoitettava työntekijälle etukäteen tätä koskevien tietojen hankkimisesta luotettavuuden selvittämistä varten. Jos työnantaja hankkii työntekijän henkilöluottotietoja, työnantajan tulee lisäksi ilmoittaa työntekijälle, mistä rekisteristä luottotiedot hankitaan. Jos työntekijää koskevia tietoja on kerätty muualta kuin työntekijältä itseltään, työnantajan on ilmoitettava työntekijälle saamistaan tiedoista ennen kuin niitä käytetään työntekijää koskevassa päätöksenteossa.

  Just tuli koulussa lueskeltua tästä. :) Mutta näitä siis lähtisin soveltaan tossa asiassa..
   
 11. Zapasnik

  Zapasnik 2. leveliläinen Staff Member Moderaattori

  Viestejä:
  1,485
  Saadut kiitokset:
  17
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  05.12.2004
  Mulla on sikäli erilainen kokemus, että olen istunut molemmilla puolilla pöytää, sekä haastateltavana että haastattelijana.

  Yllätyin, kuinka haastattelijan roolissa huomaa heti tyypistä, onko potentiaalia vai ei. Melkein ekan minuutin aikana tietää, kannattaako edes jatkaa keskustelua - näin kärjistetysti sanottuna.

  Yleisesti ottaen haastateltavat, jotka ovat aika sujut itsensä kanssa, eivätkä esitä tai leijuta mitään, ovat ainakin lähtökohtaisesti potentiaalisia. Itseäni yllätti jonkin verran se, että jengi kusettaa tai värittelee tarinoita antaakseen parempaa kuvaa. Sen haistaa melkein heti läpi.

  Henkilökohtaisella tasolla olen myös sitä mieltä, että koulutuksella ei juuri ole mitään merkitystä hakijan mahdollisuuksissa suorittaa hommansa kunnialla.

  Ehkä jopa pienellä riskillä sanottuna päinvastoin; useamman tutkinnon suorittaneilla on ihmeellisiä vaatimuksia/odotuksia sekä ennen kaikkea epärealistisia luuloja itsestään ja taidoistaan. Tämä toki vain omakohtaista kokemusta suht kapealta kokemuskentältä.

  Arvostan jengiä, jotka marssii haastatteluun ineen reippaasti, kättelevät, tsiigaavat silmiin koko ajan ja osaavat kysyä myös haastattelijoilta. Ja soittelevat perään.
   
 12. Napalm

  Napalm 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3,436
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  30.01.2009
  Oli joo kärjistetty esimerkki, mutta tämä varmaan riippuu aika paljon alasta. Jos mietin esim. omaa alaa, niin kyllä siellä on ties mitä kusipäitä ja sosiaalisesti rajottuneita hylkiöitä joukossa (persooniltaan tai sosiaalisista taidoiltaan semmoisia, että vaikea kuvitella niiden varsinaisesti loistaneen haastattelussa), mutta hitsaus sujuukin sitten vaikka silmät kiinni ja kolmen promillen kännissä. Ja osa sitä on varmaan joskus kokeillutkin...
   
 13. Wednesday

  Wednesday 0. leveliläinen

  Viestejä:
  2,513
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  13.05.2009
  Muuten varmaan sama, mut tästä on pariakin eri koulukuntaa rekryäjissä, osa kun ei siedä yhtään sitä, että noheva tättähäärä terrorisoi puhelimitse.

  Mä en ole töihin koskaan ketään rekrynnyt, mutta yhdistystoiminnassa, tapahtumia järkkämässä jne. on tullut oltua messissä laidasta laitaan ja hämmentävän selkeästi hyvät ja aikaansaavat tyypit erottaa. Ainaki ns. omalla alalla tulee jatkuvasti vastaan sosiaaliselta preesensiltään niin täyttä nollaa, että henkilökemioita alkaa oikeasti arvostaa. Ryhmässä toimiminen ja päättäminen oikeasti kans, jotkut anaalitapit ei edes halua yrittää.
   
 14. Lievre

  Lievre 1. leveliläinen

  Viestejä:
  787
  Saadut kiitokset:
  2
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  20.04.2010
  Kävin tänään haastattelussa, jossa oli kyllä niin perseenreikä haastattelija ettei tosikaan.
  Kundi oli ehkä mun ikäinen, siinä 23-27, vaikea sanoa siitä mukayritetystä insinööri/fruittari tyylistä.

  Ensinnäkin haastattelija oli 20 minuuttia myöhässä, ruuhkan takia. Kun menin sisään, hymyssä suin yritin todeta, että myös bussissa sai istua normaalia kauemmin, mutta tähän jannu vaan alko puhumaan päälle ja kylmästi heitti että "onks sulla henkkarit mukana". Aha selvä, mukavaa keskustelua ei voi harrastaa.

  Koko keskustelun ajan jannu mittaili mua päästä varpaisiin ja ilme oli sellainen, ettei tollanen nainen sovellu logistiikka alalle. Miesten alalle.... Olin siis normaalisti pukeutunut, mustat farkut, korottomat saappaat, siisti paita ja neule.
  Muutenkin sen lauseista tuli selviä sovinistisia piirteitä esiin.
  Se toisteli koko ajan kysymystä, että miksi mä haluan alalle, koska mulla ei ole siitä ihan älyttömästi kokemusta, vähän kuitenkin.
  Koitin vastata sille asiallisesti ja totuudenmukaisesti. Mutta vastaus ei ilmiesesti tyydyttänyt.

  Ainoa hetki jolloin sain sen hiljaiseksi oli, kun se kysy minkälainen on musta hyvä esimies, ja minkälainen oon luonteeltani ja minkälainen oon työntekijänä. Sen ilme oli sellanen, että ei vittu, ilmeisesti naisetkin osaa ajatella.
  Mukavasti totesin tahalleen, että ensimmäiseksi odotan esimieheltä tasa-arvoa kaikkia työntekijöitä kohtaan. Niin naisia, kuin miehiä kohtaan. Hymyilin vielä maireasti päälle.

  Aion lähettää yritykselle kyllä palautetta sovinistisesta ja paskasta haastattelijasta. Inhottaa vieläkin se laiska ja ylimielinen limanuljaska siinä läppärinsä takana....
   
 15. penny2

  penny2 3. leveliläinen

  Viestejä:
  1,430
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  2,746
  Liittynyt:
  17.02.2011
  Zapasnikille suuri kiitos pennyn itkupotkuraivarieditointien poistamisesta. :thumbup:

  Tunnen tuskasi. Oma (ja yllä viitattu) työhaastattelu johti työpaikkaan, jossa työkaverit ovat pääasiassa miehiä, opiskelijat ovat pääasiassa miehiä ja meno näiden kahden yhdistelmän kaltainen. "Miten sinä voit olla tässä tehtävässä kun et ole tätä työksesi tehnyt? ...Ai kato, osaathan sinä". Kerro ihmeessä kun tiedät miten kävi!

  Ja logistiikka-alalle vielä erikseen :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
   
 16. phelps

  phelps 4. leveliläinen

  Viestejä:
  1,793
  Saadut kiitokset:
  9
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  08.06.2008
  En tiiä mikä siinä on mut toi ottaa meikäläistä aivan sairaasti kupoliin kun etenkin koululla noita tulee vastaan niin perkeleesti. Parikymppiset sällit on niin "like a boss". Itseni voisin nähdä helposti vielä parinkymmenen vuoden päästä rennoissa farkuissa ja flanu päällä niissä inssinhommissa mihin juuri olen valmistumassa.

  Yllättävän paljon logistiikkafirmoissa on naisia duunissa, ainakin ihan perus duunarina varastopuolella. Itekin viime kesänä jonkun verran pääs/joutu noita haastatteluja pitämään ja yhtä lukuunottamatta kaikkia naisehdokkaita tuli suositeltua työhönottoon. Toimihenkilöinä toimivat onkin sitten harvassa. Sen huomaa siitäkin että logistiikka-alaa opiskelevia naisia ei ole kovinkaan paljoa.
   
 17. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Tänää taas vaihteeks haastikses. 5 min myöhäs, mut onneks haastattelija oli 10 min joten no problem.
  Iha ok haastattelija(sikäli kun se mua kiinnostaa), nuori jäbä.
  Jakso kertoo hirveen stoorin sen vuokrafirman historiasta. Ihan ku vittuakaa kiinnostais. En mä niille työskentele, vaan sille asiakkaalle.
  Se mikä näissä haastatteluissa aina paistaa läpi, on haastattelijan oma tietämys.
  Eli tääki duuni mitä hain oli vuokrafirman kautta ja pystyy nii helposti näkee, että ei ollu mtn käytännön hajua, mitä duunia varten haastateltiin.
  Toimistolla pyöri tärkeen näkösiä pukumiehiä(juuri tollasia edellä maintun olosia fruittarijeppejä) ja mimmit oli tosiystävällisiä.
  Muutenki on fiilis että näitä vuokrafirmoja on nykyään tosi paljon ja melkein jokaisesta saanu aivan apinan vaikutelman.
  toisaalta apinahommia ne tarjoo, että kai se on matchy-matchy.
  [​IMG]
  Väsynyttä paskaa. Kiinnostus 0.

  Toinen homma mikä saa itseni näkemään punaista on nää kysymykset:
  -millainen on hyvä esimies?
  -miks sä haluut tän homman?
  -kerro vähä itsestäsi

  Ei vittu oikeesti. :no:
   
 18. surrur

  surrur 3. leveliläinen

  Viestejä:
  1,376
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  2,736
  Liittynyt:
  14.01.2010
  Tää nyt on aika perus kysymys mihin pitäis varautua vastaamaan. Mutta mua ärsyttää vaan se tapa millä toi aina kysytään, haastattelija sanoo "kerro vähän itsestäsi" ja nojautuu taaksepäin tuolissaan kuin valmistautuen koko elämäntarinan kuulemiseen, vaikka samalla siitä huokuu eivoisoikeestaanvittuakaankiinnostaakuhannytvaankiusaansua. Ja sit aina jäädyn.

  -miks meidän pitäis palkata just sut?

  Nääkin on niin turhauttavia kysymyksiä kun tietää, että 97% haastateltavista vastaa ihan samalla tavalla.

  Siitä huolimatta että vihaan työhaastatteluja niin mulla on käynyt uskomaton tuuri: oon aina saanut ne duunit mihin mua on haastateltu, JOS on kutsuttu haastatteluun. Karu maailma varmaan kuitenkin tulee vastaan viimeistään sitten kun alan hakea oman alan duuneja. Älä soita meille, me soitamme sinulle.
   
 19. Napalm

  Napalm 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3,436
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  30.01.2009
  Luulis ny tohon osaavan vastata, ainakin mikäli kyseessä on duuni joka kiinnostaa noin muutenkin kun pelkästään siks että siitä saa palkkaa.
   
 20. cchil

  cchil 3. leveliläinen Staff Member Moderaattori

  Viestejä:
  2,198
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  25.03.2007
  Mun on ollut viimeisimmissä hauissa helppo vastata tähän, jonkun mielestä ehkä liiankin polleana noviisina, koska mä oon hyvä . Muutama vuosi alan töitä ja suosittelijat, ei mielestäni tarvi nöyristellä.
  Just sain kutsukirjeen kesätöihin, sydän vetää tekemään työtä huvin vuoksi, työtä, jota tehdään sydämestä, ei rahasta.

  Tuun sitten itkeen, kun pitäis saada sitä koulutusta vastaavaa työtä. Vielä kun ei ole koulutusta, voi tehdä mitä vaan osaa :)