Twin Peaks

Viestiketju osiossa 'Viihde' , käynnistäjänä Guest, 09.08.2005.

 1. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  David Lynch (mm. Blue Velvet & Mulholland Drive) ja Mark Frost (mm. Hill Street Blues) loivat 90-luvun alussa TV-sarjan, jolllaista ei ennen oltu nähty. Sarjassa oli toimivasti sekoitettu komediaa, yliluonnollisia tapahtumia, draamaa, jännitystä yms. Valitettavasti sarja jäi melko lyhyeksi, sillä viimeinen jakso esitettiin Amerikassa jo vuonna 1991. Kaikenkaikkiaan sarjaa tehtiin kaksi tuotantokautta, yhteensä pilotin lisäksi 29 jaksoa. Sarja sai melko suurta suosiota osakseen myös Suomessa ja täällä se on esitetty muutamaan otteeseen MTV3-kanavalla, viimeksi vuonna 2000.

  [​IMG]

  Sarjan pilotti alkaa siitä, kun teinityttö Laura Palmerin ruumis löydetään muoviin käärittynä Twin Peaksin rantaan huuhtoutuneena. Erikoisagentti Dale Cooper tulee paikalle tutkimaan murhamysteeriä ja tutustuu Sheriffi Harry S. Trumanin kanssa. Sarjan punainen lanka on Laura Palmerin murhamysteeri, tosin jokaisessa jaksossa sitä ei edes paljon käsitellä. Pilotti alkaa vielä melko tavallisissa merkeissä, mutta joka jaksossa kaupungin asukkaista paljastuu lisää outoja puolia ja sarjan tunnelma muuttuu mystisemmäksi.

  [​IMG]

  Sarjassa on erittäin hieno musiikki, jonka on säveltänyt Angelo Badalamenti. Musiikki on sarjassa hyvinkin keskeisessä roolissa. Musiikin lisäksi sarjan hahmot ovat parhaimpia, mitä TV-sarjoissa ollaan ikinä nähty. Kiinostavia henkilöitä ovat mm. Yksikätinen mies, punaisen huoneen kääpiö, Tappaja-Bob, Leland Palmer, Pölkkylady, joka luonnollisesti kantaa aina puupölkkyä sylissään ja tietenkin tiibettiläistä päättelyteknikkaa käyttävä Dale Cooper. Tylsää tai väritöntä henkilöä ei sarjasta juuri löydy. Sarjassa on myös hyvin omaperäistä kahvi- ja piirakkahuumoria.

  [​IMG]

  Sarjan loputtua Lynch "palasi" Twin Peaksiin ja ohjasi vuonna 1992 elokuvan nimeltä Twin Peaks:Fire Walk With Me. Elokuva kertoi Laura Palmerin viimeisistä elon hetkistä. Elokuva ei saannut aivan yhtä lämmintä vastaanottoa kuin sarja, sillä se oli huomattavasti synkempi ja lohduttomampi.

  Ensimmäinen kausi sarjasta on julkaistu DVD:llä, tosin ilman suomitekstitystä. Toisen kauden julkaisusta ei ole paljon uutisia kuulunut. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa julkaistaan.

  Mitä mieltä olet Twin Peaksista? Sarjan ystävät, vihaajat ja muut familaiset, avautukaa.

  Omasta mielestäni Twin Peaks on yksi parhaita, ellei jopa kaikkien aikojen paras TV-sarja. Suosittelen tutustumaan.
   
 2. axelfoley

  axelfoley 0. leveliläinen

  Viestejä:
  1,422
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  11.04.2005
  ^^ Suuri arvostus sulle tän takia. Itse olen suuri Twin Peaks fani, puhumattakaan David Lynchistä. Itseltäni löytyy Twin Peaksin ensimmäinen tuotantokausi DVD:nä ja kakkos tuotantokauden hankin välittömästi, kun sitä on saatavilla.
  Pakko myös arvostaa Angelo Badalamentin kingiä musiikkia Twin Peaksissa (sekin soundtrack löytyy vinyylinä hyllystä).
  Ei nyt pahemmin jaksaisi alkaa jauhamaan itse sarjan tapahtumista, pakko vain sanoa, että katsokaa, ostakaa, tai jotain. David Lynchin tuotantokin jakaa yleisön mielipiteet pitkälti aivan toisiin ääripäihin, itse satun kuulumaan niihin, jotka pitävät paljon miehen tuotannosta.
   
 3. Aukikco

  Aukikco 4. leveliläinen

  Viestejä:
  219
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  5,636
  Liittynyt:
  10.10.2004
  Eipä ole nähty vieläkään. Ihan vitun upea sarja. Parhaiden joukossa, muita Oz, Babylon 5 ja Farscape.

  Eipä tule nykyään kyllä telkkaria katottua.
   
 4. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  mitäs jengi diggaa david lynchin the straight storysta? mun mielestä aivan ällistyttävän hyvä leffa. hauskaa jumitusta ilman suurempia juonenkäänteitä. todistaa että hyvällä näyttelijätyöllä ja ohjauksella saa yksinkertaisenkin tarinan toimimaan ilman turhia hollywood -kikkoja.
   
 5. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Twin Peaks oli kyllä jotain niin upeaa. Loistavasti kirjoitettuja hahmoja, joista melkeinpä jokainen on jäänyt elävästi muistiin, aina patologi Albertin loistavista vittuiluista apulaissheriffi Andyn epämääräiseen säätämiseen. Muutenkin tunnelma oli jotain ihan muuta varsinkin silloin kun sarjan näki ekaa kertaa, eikä osannut yhtään arvata mitä oli tulossa. Tuskin mikään sarja on tuon jälkeen onnistunut yhdistämään niinkin sekalaisia genrejä kuin Twin Peaks.

  Albert Rosenfield: I've performed the autopsy on Jacques Renault. Stomach contents revealed - let's see, beer cans, a Maryland licence plate, half a bicycle tyre, a goat, and a small wooden puppet. Goes by the name of Pinocchio.
  Dale Cooper: You're making a joke!
  Albert Rosenfield: I like to think of myself as one of the happy generation.

  Sääli vaan, että sarjan kakkoskausi ei oikein kyennyt jatkamaan ykköskauden huikeaa tasoa, vaan oli ajoittain vähän sellaista turhanpäiväistä sekoilua, johtuen varmaan siitä että Lynch ei ollut siinä vaiheessa enää niin paljon mukana sarjan kehittelyssä, vaan duunaili jotain muita juttuja (Wild At Heartia varmaankin). Kakkoskauden (ja samalla koko sarjan) lopetus oli kuitenkin taas ihan loistava, joten olisin mielelläni nähnyt Twin Peaksia vielä sen kolmannenkin kauden.
   
 6. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  [​IMG]

  Musiikki, jotain sanoin kuvaamatonta.
   
 7. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  kyllä paras sarja mitä on tullu ikinä seurattuu..
  jotenkin niin kiehtova juoni..
   
 8. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  tää pitää kyllä tarkastaa ku tätä näin paljo kehutaan :)
   
 9. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  tästä sarjasta ei vaan millään saa tarpeekseen..
  ehdottomasti yksi parhaista sarjoista ikinä. (oikeastaan vain simpsonit pystyy kilpailemaan)
  sarja onnistui sekä pelottamaan että naurattamaan melkeen kuoliaaksi suunnilleen minuutin sisällä.

  lynch on meikäläisen lempiohjaajia ja badalamenti on loistava säveltäjä, täydentää lynchiä erinomaisesti.

  harmi, että kakkoskautta ei löydy dvd:nä; en nimittäin muista siitä läheskään kaikkea, vaikka olenkin sen muutamaan kertaan nähnyt.
  eikös sen toisen kauden pitänyt syksyllä tulla, vai muistanko aivan väärin?
   
 10. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Joo, kakkoskauden pitäisi tulla vielä tämän vuoden puolella. Toivotaan parasta.

  Lynchiltä on muuten tulossa ensi vuonna elokuva nimeltä Inland Empire.
   
 11. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  mun mielestä lynch ei oo twin peaksin jälkeen saanu aikasiks oikeastaan mitään sellasta jota ees pystyis vertamaan kyseiseen sarjaan. aivan mahtavaa niin tunnelmaltaan, henkilöhahmoiltaan kuin myös juonenkäänteiltään.

  tulis pian uusintana tai jos joltain löytyy dvd-boksina, tarjouksia otetaan vastaan.
   
 12. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  No, lähtihän Lynchin tuotanto aikalailla erilaiseen suuntaan Twin Peaksin jälkeen, mutta kyllä sieltä on tajuttoman kovia leffoja tullut vieläkin. Lost Highway ja Mulholland Drive nyt eritoten, molemmat ovat aikalailla täydellisiä leffoja. Ei silti, eihän Wild At Heartissa tai Straight Storyssakaan mitään vikaa ole.

  Lost Highway on varsinkin sellainen pätkä, joka tulee tsiigailtua vähintään pari kertaa vuodessa ja silti se tuntuu joka kerta yhtä erinomaiselta.
   
 13. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
 14. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Nostan tämän, koska Twin Peaks on semiajaton ja topikkikin on melko uusi.

  Innostuin tässä pari viikkoa sitten älyttömästi kyseisetä sarjasta, koska huomasin David Lynchin tehneen sen. Ennen minulla oli vain hämrä kuva sarjasta, yhden nähdyn kohtauksen perusteella olin luullut sarjaa tylsäksi draamaksi tyyliin kauniit ja rohkeat ( :oops: ). Päätin sitten tilata dvd:nä ensimmäisen kauden ja leffan netistä, ja nyt ne ovat tulleet! Ennen sitä luin pahimpaan nälkääni Laura Palmerin salaisen päiväkirjan, vaikka pelkäsin siinä olevan spoilereita. Kirja lähinnä herätti paljon kysymyksiä, esimerkiksi kuka vittu on BOB? Nähtävästi Laura sai sen tietää muutama päivä ennen kuolemaansa, ehkä se selviää minulle myöhemmin?

  Kirjoittelen myöhemmin sarjasta/kirjasta/leffasta kun katson sitä koko viikonlopun. Jos en tykkääkään sarjasta niin voin myydä sen dvd boksin ja/tai leffan jollekkin täällä, stay tuned = pysykää tuunattuna!
   
 15. deea

  deea 4. leveliläinen

  Viestejä:
  1,092
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  6,386
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Hei, mä haluaisin myös ostaa sekä ykkös että kakkoskauden boksit jos joku on halukas myymään..? Oon yrittänyt saada tota käsiini mut en oo vielä onnistunu siinä.
   
 16. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Tietääkseni kakkos kautta ei taida olla dvd boksina vielä, mutta kuulema tulossa.
   
 17. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Imuttelin kuukaus takaperin molemmat tuotantokaudet interwebistä, kun olin kuullu paljon sarjaa kehuttavan.

  Viimesen jakson jälkeen kärsin vajaan viikon vakavista unihäiriöistä, ja vakuutan sen pitävän paikkansa.

  Lynchin kauhu on jotenkin niin alitajuntaista, samalla tapaa kuin Eraserhead. Kun kävin katsomassa kyseisen leffan teatterissa, harkitsin uloslähtöä kokoajan ihan vaan sen takia että leffa oli paska, mutta ulos tullessani huomasin elokuvan vaikuttaneen todella vahvasti. Nyt, 5 vuotta jälkeenpäin, lähes kaikki kohtaukset ovat syöpyneet päähäni varmaan elin-iäksi. Ehkä yksi vahvimpia elokuvaelämyksiäni.

  Elokuva "fire walk with me" latautuu parhaillaan, en malta odottaa.

  Mistä joku sanoin bonganneesa tuon Lauran päiväkirjan? Ilmeisesti koko tarinaa ei oikein ymmärrä ilman sitä. Tai itselleni jäi ainakin helvetisti kysymyksiä auki toisen tuotantokauden loputtua, mitä nyt luin muutaman teorian netistä.

  Lynch on symboliikan mestari mitä tv/elokuva viihteeseen tulee.
   
 18. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  twin peaksia ei tullu aktiivisesti seurattua, mutta niistä muutamista jaksoista jotka näin on jääny positiivinen mielikuva. Vois melkeinpä ton dvd-boksin hommaa jossain välissä.

  henk. koht. suosikki Lynchiltä on Wild at Heart. Loistavat roolisuoritukset varsinkin Cagelta ja Dafoelta, just sopivan sekopäistä meininkiä ja ajoittain myös helvetin ahdistavaa, eli sitä tavallista Lynchiä. :)

  Eraserhead menee kylläkin jo vähän yli...
   
 19. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
 20. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Itse lainasin kirjan Joensuun pääkirjastosta, luultavasti tätä saisi sieltä myös englanninkielisenä. Kirjassa on aika paljon rajua tekstiä Lauran elämästä, ihmettelen miten häntä pidettii twin peaksissa teiniprinsessana.