TOP1 Suomirap albumisi?

Viestiketju osiossa 'Kulttuuri' , käynnistäjänä sebuzz, 27.01.2017.

 1. sebuzz

  sebuzz 1. leveliläinen

  Viestejä:
  190
  Saadut kiitokset:
  26
  Aktiivisuuspisteet:
  271
  Liittynyt:
  07.04.2015
  Ajattelin luoda uuden topicin ja vähän piristää hiljaista bassoa ketjulla, jossa jokainen pääsee miettimään juuri sitä top1 aka kovinta suomirap-julkaisua juuri sinulle itsellesi. Selailin basson historiaa ja löysin vanhoja viestiketjuja jossa kiisteltiin kovimpia suomiräppäreitä tai top5 levyjä, mutta ei, tässä ketjussa ainoa tarkoitus on avata sanainen arkkunsa miksi juuri yksi ja yksi ainoa levy on juuri sinulle itsellesi se kaikista kovin levy.


  Itselleni ehdottomasti kaikista tähän astisista julkaisusta sinne huipulle nousee DJ Kridlokk - Mutsi.

  On varmaan turha sanoa, että Kridlokk on mielestäni kovimpia artisteja kotikentällä. UG-Solo oli tosi kova juttu kuten kaikki varmasti tietävätkin, piti itseasiassa oikeen kuunnella sekin uudelleen ennenkun löin tämän topicin tulille. Kuitenkin vertaillessani näitä kahta levyä huomaa UG-Solo:sta sen olevan huomattavasti kokeellisempaa? tuotantoa Mutsiin verrattuna.

  Olin luukutellut UG-Soloa suhteellisen ahkerasti läpi lähes aina kun tuli jotain pelattua, mutta kun palasia Mutsista alkoi valua netin syövereihin, alkoi 2010-luvun kovimman julkaisun ikuisuudelta tuntuva odotus.  UG-Solo on suomirapin kulmakivi, mutta Mutsi on sen turboahdettu versio. Mutsi tuntuu täydemmältä ja viimeiseen asti hiotulta taideteokselta, jossa palaset tuntuvat loksahtelevan kohdilleen yksi kerrallaan.  Kun levyn päräyttää soimaan, heti alussa pääsee uppoutumaan täysin toiseen maailmaan. Soundimaailmasta tulee vahvasti mieleen eräät videopelit, jotka olivat itselle todella rakkaita alakouluiässä. Levyn toisen kappaleen olen luukuttanut puhki varmaan satoja kertoja etu -ja -takaperin.

  Kolmas kappale on tuttua toimivaa Krid + Tuuttis komboa, jonka jälkeen sopivasti yksi tykittely biisi. Kun aseet ja ammukset on koettu on vuorossa Stöön & Kridin yhteisralli herkkänä tulkintana. Kuudes biisi sinetöi levyn täydelliseksi masterpiece:ksi.

  Seuraavat neljä kappaletta ovat mukavasti hyvin erilaisia ja jokainen toimii yksilönä erinomaisesti. 11 kappale, levyn nimikkokappale on täydellinen valmistelu levyn viimeiselle kappaleelle, joka vie kuulijansa lopulta entistä syvemmälle fantasia-maailmaansa.

  Levyn iskevimmät biisit itselleni ehdottomasti 02 & 04 & 06 & 11 & 12, mutta se mikä levystä tekee kovimman julkaisun, on ehdottomasti se, että levyllä ei ole yhtään huonoa kappaletta ja se on tosi kova yli kymmenen biisin levyltä.  http://www.basso.fi/foorumi/threads/dj-kridlokk-mutsi-uus-albumi-2014-monsp.85576/
  http://www.rumba.fi/arviot/dj-kridl...ppilevy-haistattaa-pitkat-tarkealle-elamalle/
  http://www.soundi.fi/levyarviot/dj-kridlokk-mutsi/

  Uutta levyä odotellessa.

  Mikä on sun lempilevysi? Miksi?
   
  Kassu K kiitti tästä.
 2. Bennythebunny

  Bennythebunny 4. leveliläinen

  Viestejä:
  2,222
  Saadut kiitokset:
  402
  Aktiivisuuspisteet:
  6,946
  Liittynyt:
  14.01.2008
  Hyvä topic ja erittäin vahva avaus. Tää on kyl paha kysymys. Nykyisessä kiireisessä arjessa ei kerkeä kuin kuunnella uuden levyn kerran läpi, valita nopealla kuuntelulla "parhaat" biisit mp3 soittimeen ja sitä kautta kuunnella biisejä. Ennen tuli ostettua levy ja jos se oli hyvä, niin sitä luukutti ekat pari viikkoa aamusta iltaan.

  Mut mä palaan tähän vielä.
   
 3. Visa

  Visa 2. leveliläinen

  Viestejä:
  443
  Saadut kiitokset:
  124
  Aktiivisuuspisteet:
  2,121
  Liittynyt:
  29.09.2015
  Dj kridlokk mutsi albumi on itsellä myös korkealla, eikä siinä juuri ole huonoja biisejä. Valitsen kuitenkin itseni yllättäneen julkaisun
  Tolu J ja Sls Pelaaja liikkeet.
  Kasetti on julkaisu jos jotain pitää suositella niin tätä. Paranee vaan jokaisella kuuntelukerralla.
  Albumi on sekoitus pohjalla biisejä ja ns kesäbiisejä jotka ovat tuttuja taas Steven tuotannosta. Biitit kassulla toimivat ja pitävät kokonaisuuden kasassa.
  Kasetista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. On Saikun, Painajaisen, Sike da Sinista, O Malleyn ja unohtamatta Sipsipussipasin feattia.
  Featit kaikki toimivat ja eteenkin biisissä joka omistettiin J hazi meiningille.
  Albumi on enemmänkin kokonaisuus, mutta Haamukirjoitettu biisin voisin nostaa esille. Kritisoiva biisi erilaisille medioille varsinkin 0.0 keissille.
  Itse suosittelen vielä tätä kasettia, sillä vielä muutamii jäljellä. Et tule pettymään
   
  Kassu K kiitti tästä.