Kokemuksia ja havaintoja henkisestä väkivallasta keskustelupalstoilla jms. virtuaaliryhmissä.

Viestiketju osiossa 'Kulttuuri' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 09.11.2019 klo 15.34.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  523
  Saadut kiitokset:
  8
  Aktiivisuuspisteet:
  821
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Tällaiselle ketjulle on huutava tarve.
  On nimittäin tälläkin sivustolla tapahtunut niin sakeita juttuja kautta aikain. Ja hiljattainkin, että asian käsittely yleisellä tasollakin on alkanut kiinnostaa aina vain enemmän ja enemmän. Tulen itse osallistumaan tähän ketjuun palavasta kiinnostuksestani käsitellä sitä tietynlaista ''pimeyttä'' jonka ilmenemiselle on varmaan vähintään niin monia syitä kuin on päitäkin. Jonkinlaista ''välttämätöntä'' jota ilmankin pärjäisi, tai kukaan ei kaipaa, mutta siellä se aina vaan silti on. Kaikkialla. Tulen käsittelemään aihetta ottamalla esimerkkejä keskusteluista. Ja mahdollisuuksien mukaan harrastamalla pohdintaa aiheeseen liittyen, ja jakamalla kiinnostavaksi kokemani ajatukset aiheesta täällä.
   
 2. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  523
  Saadut kiitokset:
  8
  Aktiivisuuspisteet:
  821
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Toki se, että jos niitä havaintoja kohtaa jatkuvasti, kertoo myös jotain siitä kulttuurista, tai seurasta jonka parissa on.

  Jokin seura vain on enemmän henkilökeskeistä siinä missä toisaalla keskitytään asioihin. Rohkenisin epäillä henkilökeskeisen kulttuurin loistavuutta tuossa suhteessa. Ja jopa väittää sen olevan turmiollinen juuri sillä tavalla, että ennemmin tai myöhemmin kaikki lässähtää, kun väen aivot eivät pääse kehittymään kun ne ovat niin jumissa toisissaan.
   
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  523
  Saadut kiitokset:
  8
  Aktiivisuuspisteet:
  821
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Jengo voisi kyllä heräillä tuosta horroksestaan ja todeta jotain siitä uskomattomasta sakeudesta mitä tässä taantumuksellisessa basso.fi:hin liittyvässä kulttuurissa pidetään ihan normaalina.

  Riittää kun vilkaisette tuonne shoutboxiin. Siellä on melkoisen komea havainnolistus siitä mihin turhuuteen tämäkin kulttuuri on vajonnut. Kyllä te ymmärtäisitte, jos tahtoisitte, että mikä siinä kusee että joku päättää pamahtaa paikalle, ainoana asianaan aukoa päätään paikalla olevista käyttäjistä. Esim. esittämällä vakavia väitteitä heidän mielenterveydestään. Sitten kun asiasta muistuttaa kyseistä käyttäjää, että tuo nyt on vaan ankeaa, niin se kritiikki omasta raivopimeästä käytöksestä ohitetaan sillä, että ruvetaan penäämään ''esimerkkiä'' käytöksestä kuinka toimia.

  Hiljaiseksi vetää.

  Saatans.
   
  Last edited: 09.11.2019 klo 18.05
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  523
  Saadut kiitokset:
  8
  Aktiivisuuspisteet:
  821
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Ja mitäs mitäs. Tähän väliin voisin höpistä lämpimikseen jotain yleisluontoista.
  Vaikuttaakseen siltä, että on kartalla verkkokeskustelun luonteesta noin muuten, tällaisen aiheen yhteyteen lienee kai hyvä todeta jotakin sen kaltaista, että ''noh, internet on internet''. Ja omaa omat keskustelulelliset piirteensä joissa on eroja muunkaltaisen kommunikoinnin välillä. En nyt välttämättä suoranaisesta ''internet kulttuurista'' tahdo puhua, koska se on aina alati muuttuvaa. Mutta se kommunikaatiollinen piirre joka pysyy, on se kuinka asioilla taipumus kärjistyä helpommin verkkokeskustelussa. Ja kaikenlainen asiatonkin henkilöön kohdistuminen tapahtuu helposti. Tahtoo sanoa, että netistä löytää etsimättäänkin tympeää, tai suorastaan hölmöä meininkiä.

  Ei mitään uutta auringon alla siis tämä aihe. Vaikkei aiheesta riittävästi puhutakkaan. Joillain asteilla olen jopa sinut kaikenlaisen netissä tapahtuvan asiattomankin huutelun suhteen. Ja sitä on tullutkin kestettyäkin. Joskus on jopa ihan mukava lähteä leikkiin mukaan, ja heilauttaa takaisin (vaikka toki kannattaa vältellä merkityksettömiä konflikteja; nyrkkisääntönä). Mutta se, mikä menee jo hyvän maun vastaiseksi ja tyystin ymmärryksen ulkopuolelle, on se jos jossain on yhteisö jonka ylläpito suojelee asiatonta toimintaa puolueellisesti.
  Sellaista ei tulisi ensinnäkään tapahtua missään. Saatika joutua kenenkään kestämään. Sellainen toiminta tulee aina tarkastella läpikotaisin, ja nostaa esille pahimmat epäkohdat niistä. Siten on mahdollista luoda varoittavia ennakkotapauksia joidenka pohjalta tulevaisuuden verkkoyhteisöissä on mahdollisuus luoda parempaa kulttuuria, välttelemällä aiemmin tehtyjä virheitä.

  Voisin jatkaa aiheesta seuraavassa postauksessa, mahdollisesti vaikkapa huomenna. Ja jakaa yhden oman havainnon hyvän maun vastaisesta ylläpidollisuudesta. Jonka epäkohtien koen olevan raskauttavia siten, että ko, toiminnasta tulisi tehdä varoittava ennakkotapaus
   
 5. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  523
  Saadut kiitokset:
  8
  Aktiivisuuspisteet:
  821
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Olkaa hyvä ja herätkää. Tällaisen hiljaisen hyväksynnän tähden, jossa passiivisella sivustaseurannalla annetaan hyväksyntä ties mille sakeudelle, takaa sen että kaikenmaailman kilipäät kykenee harrastaa mielivaltaistaista järjestelmällistä tuhoa, ja väkivaltaa niin keskustelukulttuuria kuin yksittäisiä henkilöitäkin kohtaan.

  Mä olen henkilökohtaisesti aivan pohjattoman kyllästynyt siihen millaisia asioita tässä kulttuurisssa tapahtuu, jengon seuratessa nollat taulussa vieressä sitä kaikkea. Ymmärtäkää, ettei ole mikään pieni asia, jos ylläpidollisin keinoin lietsotaan, tuetaan ja kannustetaan joukolla harjoitettua, yhteen henkilöön kohdistettua henkiseen väkivaltaan. Ja tuomitaan tämä yksi henkilö kovaa kailottaen syylliseksi tuohon kaikkeen.

  Herätys, jumalauta. Tähän topikkiin edelleen tulossa ainakin yksi todistajalausunto tuonkaltaisesta väkivallasta. Aivan liian raivopimeitä asioita ohitettavaksi ilman keskustelua.