Havainnollistuksia taantumuksesta: käsittelyssä Spämmääjien "ammattiyhdistys"

Viestiketju osiossa 'Kulttuuri' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 19.11.2019.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  778
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Monel näistä tyypeistä on lähinnä 404:ää päässä, jos mietitään henkilöihin keskittymisen määrää yli asioiden. Maailma niin täynnä kaikkee kiinnostavaa, mutta silti ainoa mitä taantumusolennon päässä liikkuu, et jööh toi kirjoitti joskus samalle palstalle ku mä öhö ö h h error... Keskittykää surkeaseen chattiinne, älkääkä ikinä mainitko siellä ketään joka siellä ei ole. Ja unohtakaa siellä olemattomat olennot. Tässäkään aiheessa tarkoitus ei käsitellä yhtikäs ketään henkilöä, tai varsinaisesti yhdistystäkään. Vain, ja ainoastaan raivopimeätä toimintaa, joka on yleisellä tasolla katsottavissa hyvän maun vastaiseksi. Ja uhkaksi kulttuurille. Täytyy ymmärtää eri tutkinnan muodot, eikä vain huumantua päässään jostain mitä sinne ilmaantuu.

  Tämä kaikki satunnaisena toteamuksena ennen rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta. Uutta vuosikymmentä, jossa ei unohdeta virheitä, vaan pidetään niitä yllä niin kauan kunnes niistä opitaan. Se saattaa olla jonkinmielestä ikuisesti jotakin muuta kuin sitä, että aidosti toivotaan kehitystä, mutta se vain kertoo siitä, kuinka paljon tämänkinkaltaisia aiheita tarvitaan.
   
 2. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  778
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Noniin, takaisin aiheen ytimeen. Seuraavaksi käsitellään hieman tämän yhdistyksen ylläpidollista toimintaa.

  Tuolla on tosiaan sellainen, valitettavasti täältä opittu, käytäntö, että moderaattori ilmoittaa ''jäähyaitioksi'' nimeämässään viestiketjussa 'porttikieltoon' asetettujen henkilöiden ''rikokset''. Ajatuksen tasolla toki ''ihan kiva'' -tason informaatiollinen käytäntö, mutta kuten jo aikaisemmin mainittu: ihminen, apina tai mikä tahansa olento, saa lähinnä tuhoa aikaan saadessaan käsiinsä työkaluja joita ei osaa käyttää.

  SAY:ltä on esimerkiksi hiljattain bannattu kolme henkilöä ''rasismista'', ja menty julistamaan sinne viestiketjuun, että ''käyttäjä X estetty foorumilta rasistisen puheiden johdosta.
  Tuokin saattaisi mennä vielä jollain tapaa, mutta esimerkiksi tuo eräs käyttäjä, jonka tapauksesta saa lisätietoja tämän viestiketjun alkupuolelta sai porttikiellon koska jakoi kummeli -sketsin. Tätä ylläpitäjä ei millään tavalla ymmärtänyt, eristi käyttäjän ja kävi julistamassa hänet rasistiksi.

  Samanlaisia tapauksia on muitakin. Tossahan oli vähän aikaa sitten tuo hetkellinen piikki eurooppaan siirtyvässä pakolaisvirrassa Syyrian sodan myötä. Palvelun (SAY) pikaviestinkanavassa oli joku satunnainen henkilö miettimässä tilanteen uhkakuvia vastaanottavien maiden kannalta. Hänetkin bannatkiin tuon pohdinnan takia, ja käytiin julistamassa rasistiksi siellä ''jäähyaitiossa''. Joka ennemminkin muistuttaa jonkinlaista keskiaikaista julkista häpeäpaalua, jos näin rehellisiä ollaan.

  Jos ette ymmärrä mikä tuossa kuviossa on hataraa, tai jopa hazardia, niin sitten mä en ymmärrä tästä suomalaisesta ''keskustelukulttuurista'' yhtään mitään, ja työntää luotaan. Tuo saattaa muitenkin liipata jopa rikoslain määritelmien mukaista kunnianloukkasta esittää tuollaisia herjaavia julistuksia käyttäjistä vailla mitään todellista syytä. Jotenkin jengon tulisi laittaa jäitä hattuun ihan huolella tuon rasistiksi leimaamisen kanssa. Tuo on muutenkin aivan jatkuvaa tuolla. Ei vain moderaattoreiden, vaan myös yksittäisten käyttäjien harrastamana.
   
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  778
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Tuohon ylempäänkin ohuesti liittyen;
  yksi asia/ilmiö mistä joskus haluaisin vastauksia joltain linjoja vetävältä taholta, tai yleistä pohdintaa, on tuo 'bannaamisen' -kulttuuri.


  Miettikää, vaikka tuota kummeli -sketsin jakamisesta tuomitun tapausta. Sen sijasta, että asiaa olisi käsitelty jotenkin, ja mainittu ystävällisesti ei toivotunlaisesta sisällöstä, ihminen eristetään välittömästi keskustelusta, ilman minkäänlaisia varoituksia ja julistetaan rasistiksi tuollaisen yksittäisen tapauksen johdosta. Ihan oikeasti, tälläistäkö keskustelun kulttuuri, ja yhteiskunnan henkinen ilmapiiri on? Jos olen ainoa jonka mielestä tuo esitelty toiminta on sairasta, tai vähintään malliesimerkki aivan uskomattoman paskasta moderoinnista, me ei kai sit jaeta mitään sellaisista perustavanlaatuisista arvoista joita itse haluaisin teroittaa keskustelun, ja toisen kohtaamisen liittyvissä asioissa kulmakiviksi. Esitellyn tapauksen kyseenalaisuutta ei vähennä myöskään se, ettei tämän yhteisön verkkoportaalissa ole määritelty sääntöjä missään. Eikä sekään, että kyseessä on häviävän pieni yhteisö, jossa moderaattorilla pitäisi olla aikaa ja tahtoa ratkaista tilanteita rakentavammalla tavalla, keskustelun kautta. Tilanne olisi toki eri, jos puhuttaisiin suuremmasta foorumista, jossa mahdollisuudet keskittyä syvemmin jokaiseen ristiriitatapaukseen ovat vähemmässä. Noin muuten ymmärrän toki miksi erinäisen palstojen tms. alustojen ylläpitäjillä on oikeus siirtää tarpeen tullen ei toivotunlaisen käytöksen johdosta joitakin pois keskustelusta, mutta en sitä, että tuosta ns. "bannaamisesta" (alkaa kyllästyttää koko sana kohta btw. Kun siitä niin paljon puhutaan ja harrastetaan, vailla järkiperäisiä syitä.) on tullut jokin hiton itseisarvo, ja asioiden selvittämisen kommunikaatiolla ylittävä tapa toimia. Jälleen ollaan taas palattu siihen, että ihminen, apina tai mikä tahansa olento joka ei osaa käyttää jotain työkaluja, saa sillä korkeintaan tuhoa aikaan.

  Mä en voi ehkä tämän enempää painottaa sitä, että tässä ketjussa käsitelläään ilmiöitä jotka ovat ja olisivat huolestuttavia yleisellä tasolla. Se, että huolestuttavia ilmiöitä käsitellään tämän yhdistyksen kautta, on tietyssä mielessä silkkaa sattumaa, ja samankaltaisia ilmiöitä voisi ottaa puitavaksi mistä tahansa lähteestä. Aika ja muut resurssit ei vain taivu aina kaikkeen mihin haluaisi/tarvisi.
   
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  778
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Päivitellääs välillä taantumuksen liekehtivien sikiöiden ottamuksia:

  [​IMG]

  Pääpaino tämän topikin osalta tulee tosin noin muutoin enemmän tai vähemmän pysymään ylläpidollisen toiminnan tarkkailussa. Sieltähän se kaikki idiotismi lopulta valuu aina. Etenkin kun näillä käyttäjillä syystä tai toisesta sokea luottamus kaikkeen mitä ne häärää. Mut se sit jo oman postin arvoinen tarinansa. Ja tullaan kyllä käsittelemään, ei huolta. Sen voi toki sanoa jo tässä vaiheessa, että niin perin suomalaista.. Konservatiivinen junttiyhteisö kaikinpuolin. Oli täällä (Bassossa) ja on tuolla (SAY:llä).
   
  Last edited: 08.01.2020
 5. netpolis

  netpolis 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  1
  Liittynyt:
  04.01.2020
  1. Kunstaapeli:
   Mikä lie kummajainen. Jonka kannattaisi hoitaa mahdollinen mentaalinen ongelmansa kuntoon jossain muualla
  2. Kunstaapeli:
   Millään muotoa tervettä toimintaa tuo ei ole. Ihmettelen vaan kuinka tollaista friikkitoimintaa kattellaan sormien läpi kenenkään mainitsematta, että onhan tuo nyt friikkiä
  3. Kunstaapeli:
   Voihan se olla, että tuolla yhdellä on sit jokin mentaalinen ongelma? Jonka ilmenemismuoto on sitten selitellä päästä keksimiään asioita satunnaisesti valitsemistaan kohteista netissä
  4. Kunstaapeli:
   Mä en ole selitellyt kenenkään henkilökohtaisista asioista päästä keksimiäni asioita. Ymmärtäkää edes tuo, jos ettette mitään muuta kykene/halua.
  5. Kunstaapeli:
   Kyllähän se on raivopimeätä toimintaa. Ja ei kuuluisi minkäänlaisille palstoille. Elämään toki kuuluu väistämättömänä kaikenlainen jaskanpauhtanta. Mut itse vaan ainakin välttelen mieluummin sellaisten seuraa.
   
 6. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  778
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Päivityksen aika.

  Vuoden olento valittu

  Pieni piiri (noin +-10 hnkilöä) on pyörinyt jälleen vuoden verran, ja valinnut keskinäisestä kaveripiiristä koostuvasta yhteisöstään taas tunnepohjalta jonkun vuoden olennoksi. Tämänkaltaiset äänestykset ovat keskustelupalstoilla yleisiä, ja niitä on käyty varmaan niin pitkään kuin on ollut jonkinlaisia foorumeitakin. Ne ovat tavallaan ihan tervettä, yhteisöllistä toimintaa, jossa ideaalissa tilanteessa summataan vuotta nostamalla esiin hyviä suorituksia. Ja luodaan siten selkeyttä hjuvaan maininkiin. SAY:n kohdalla tuosta perinteestä tekee vaan nihkeän se, että tietyssä mielessä ei ole mitään mistä kenellekkään pitäisi tunnustusta jakaa. Kun ei kukaan pyri edes vähää alusta tuomaan mitään freshiä tai kiinnostavaa pöytään. On vain pienen pieni, vuodesta toiseen samoista henkilöistä koostuva, kaveripiiri hölöttämässä toisilleen joko VoIP (kutsuvat radioksi) tai taukoamattomasti pikaviestinikkunassa (pakastepitsoista ja/tai kahvin/kaljanjuonnista. Tai toisistaan). Perinteisten foorumiäänestysten kanssa SAY:n järjestämillä äänestyksillä ei siis ole käytännössä mitään tekemistä. Vuodesta toiseen niitä kuitenkin järjestävät. Kyseessä onkin jonkinlainen pakkomielle naamioida pienen kaveripiirinsä yhteydenpito keskustelupalstaksi tai jopa jonkin sortin mediaksi.

  Noh oli kuinka oli, vuoden taantumusolento on nyt valittu, ja olin aikeissa kopioida aiheen henkisesti havainnollistavaa kuvallista materiaalia sieltä tähän, mutta äänestyksen järjestäjän elämöityminen jonkinlaiseen gaalajuontajan rooliin siinä äänestystopikissa oli lähinnä pelottavaa. Viimeistään äänestystulosta jakaessaan tämän ''gaalaisäntäolennon" elämöityminen toi mieleen lähinnä jonkin hurmoshenkisyyden, ties minkälaisiin vedätyksiin ihmiset lähtevät mukaan, jos näin suuresta määrästä tyhjyyttä kuin, SAY, niin paljon hehkutusta ja meteliä "oi kuinka hyvää kirjoituksia, ja miestä öyh öyh". :/

  Noh, laitetaan tähän loppuun kuitenkin sitä havainnemateriaalia. Näyttettä taantumuspesän vuoden olennon viimeaikaisesta forum annista:
  [​IMG]
  [​IMG]

  o_O Huhhuh.. hiljaiseksi vetää. Tuollainen mitättömyys saa varauksetonta, rajatonta ihailua? Olisi eri asia jos kyseessä olisi joku 5-vuotias tihrustamassa jotain paperille, mutta oikeesti herran jumala noi on aikuisia ihmisiä. Neljänkympin hujakoilla about.

  On joo "tosi hyvä topik" , köhisijä, tosi hyvä. ":thumbup:" Onnea, niin bitusti osallisille.

  Ja ps. jopa täältä hiljaisesta bassosta löytää noin sekunnissa uutta, parempaa sisältöä, kuin SAY:ltä ikinä.