Havainnollistuksia taantumuksesta: käsittelyssä Spämmääjien "ammattiyhdistys"

Viestiketju osiossa 'Hiekkalaatikko' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 31.07.2019.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Ensialkuun, hyvä lukija, vähän motiiveistani ja tunnelmista perustaa tämä aihe.

  Heti kärkeen on todettava, etten olisi halunnut käsitellä aihetta näin yksityiskohtaisesti. Koska uskon, että aiheen käsittely olisi hedelmällisempää yleisellä tasolla. Niin itselleni, kuin muillekkin. Keskustelupalstoilla jylläävän raivokkaan taantumuksen käsittely, sen räikeimmistä, toistuvasti tapahtuvista kyseenalaisuuksista kiinnostaa siis muutenkin. Junteimmista(/yleisimmistä) argumentointivirheistä esim. saattaisi saada oikein antoisan keskustelun. Mutta koska SAY:n tarjoaman havainnollistuksen kautta välittyvä huoli tuottaa jo oikeaa päänvaivaa muillekkin. Jouduin taipumaan aiheessa sille kuuluisalle metatasolle.

  Seuraavaksi perustelen sitä hieman lisää:
  Jos julkisessa keskustelukanavassa esitetään toistuvasti herjaavia väitteitä yksityishenkilöistä, jopa heidän henkilökohtaisia asioitaan myöden, sen vaikuttamatta asiaan etteivät herjatut henkilöt käytä/ole käyttäneet palstaa (SAY -jantterille ei tuota moraalista ongelmaa keksiä väitteitä toisten elämäntilanteista/persoonasta, uskoa niihin itsekkin, ja esittää julkisesti totuutena) on muitakin syitä puuttua peliin kuin silkka kiinnostus käsitellä keskustelkulttuurin nykytilaa. Ei sillä, etteikö ko. yhdistys tarjoaisi yleisellä tasollakin mainion havainnollistuksen aihepiirin käsittelyyn.

  Huolimatta suhteellisen pienestä koostaan, tai vaikka olisi kuinka marginaalinen, ko. kanava on silti läpileikkaus yhteiskunnan henkisestä ilmapiiristä. Kuten mikä tahansa julkinen foorumi. Joilla tapahtuvaa ja edistettävää kulttuuria saa, ja pitää voida kyseenalaistaa jos niissä on huolestuttavia piirteitä.

  Kiitokset mielenkiinnosta, ja jos osallistut keskusteluun, pysytäänhän hyvän maun, ja kanssaolioita kohtaan vaadittavan välttämättömimmän kunnioituksen rajoissa.

  Alan purkamaan vyyhtiä, käytyäni tarkastelua vaativien kyseenalaisuuksien listaa vielä hieman läpi
   
  Last edited: 31.07.2019
 2. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Tiedoksi muuten jo tässä vaiheessa. Otsikko on tahallaan noin dramaattinen. Ja tämä vain siksi, että yksi argumentointivirheistä joita ko. "ammattiyhdistyksessä" ei osata vastustaa, on ns. mieli pahoitettu?/triggered -kortti.

  Se on tavallaan ihan tarpeellinenkin kortti joskus, mut tää irvokas yhteisö on senkin onnistunut kusemaan. Pääasiassa kahdella tavalla

  A) Kaksinaismoralismiin pohjautuvalla raukkamaisuudella (perseillään ensin itse, ja käsitellään siitä mahdollidesti tuleva kritiikki/muut kriittiset vastineet asettautumalla uhrin rooliin.

  B) Halpuudella.
  (> Öyhötä mitä sattuu
  >saa kritiikki
  > Ohita se esittämällä mutuja toisen mielentilasta["triggered!"]
  )

  Tää on just se syy miksi aiheen nimi pitäisi olla Havainnollistuksia taantumuksesta: käsittelyssä Spämmääjien "ammattiyhdistys" . Mut mennään tällä nykyisellä aihenimellä, kun pitäähän noillakin junteilla olla jotain millä puolustautua jos päättävät valua tänne. Kun minkä tahansa aiheellisimmankin kritiikin voi muka ohittaa julistautumalla joko uhriksi tai joksikin epämääräiseksi joka voi sylkeä mitä tahansa sylki suuhun suo, koska ja kuitata kaikkea kritiikkiä jollain väsyneellä "tätä on internet, kestä tai et" -jargonilla. Aivan kuin paska seura ei turhauttaisi niin kylätorilla kuin internetin 10-20 -hengen paskanjauhanta kerhoissakin jota päättänyt nimittää "internetiksi".
   
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Se, kuinka iloisesti noiden välillä voi vaihdella, ei omaa rajaa myöskään.

  Yksi juttu jonka voisi lisätä, vaikka se jo tavallaan tuohon sisältyikin. Niin on se, kuinka jännittävää on kattoo mitä tapahtuu kun noille antaa omaa lääkettään. FULL HD kusihätä päällä, siintänee

  Otan piakkoin esitteeksi yhden käyttäjän tyylin halveksua muita. Jos entiset merkit pitää paikkansa, hånen päänsä sisällä syntyy paskamyrsky, toivottavasti ei kuole pois koko raukka siitä.
   
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Otsikkoa muokattu. Ei aiheeseen lopulta liity mitään niin dramaattista. Toki paska seura on aina paskaa, ja kaikki tyhjäkäynti, putkiaivoisuus ja silkka tarkoituksellinen idiotismi on yhdessä hengelle väkivaltaista. Mutta ehkei se ole ainoa näkökulma josta niistä tulisi puhua.

  Nyt ei jaksa sanoa muuta, että kuin typerä juorukerho, jonka pääsääntöinen keskustelun aihe ovat sen käyttäjät. Se on itsessäänkin tod. surullista, mutta se, että paikalla olemattomien henkilöiden persoonat ja henkilökohtaiset asiat on tuolla puinnissa jatkuvasti on lähinnä creepyä.
   
 5. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Ei tää yhteisö tavallaan ansaitsisi minkäänlaista huomiota (näilläkään) palstoilla. Mutta jos kulttuurin tulevaisuus huolestuttaa, on pakko puuttua peliin. Se putkiaivoisuuden ja yleisen välinpitämättömyyden määrä välttämättömpiä hyvän maun rajoissa meneviä arvoja niin keskustelukulttuurin ja kanssaolijoiden kunnioittamiseen liittyen on aivan liian vaarallista laajetessaankin pidemmällekkin.
  (Rip redrum187 esim.)

  Ja me ei olla vielä päästy siihen, millaista ylläpitoa tuolla häärää. Se on oma järkyttävä lukunsa. En halua nähdä yhteiskuntaa, jossa aivan tavallisinkin epäkohdista keskusteleminen on sitä mitä se tälle yhteisölle tarkoittaa. Hyi helvetti.

  Asioista pitää voida puhua, ja me jatketaan kyllä. Ainoa tapa kasvaa ja kehittyä.
   
 6. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Tästä olisi tarkoitus rustailla jotain, mahdollisuuksien mukaa tarkemminninkin.Kaikille palstoillehan nimittäin mahtuu torspoa meininkiä, siten mikään SAY:hyn liittyvä mitä olen tässä ketjussa tähän mennessä esiin tuonut tee ko. yhteisöstä millään tavalla erikoista. Samaa geneeristä ja tympeää meininkiä löytää netistä etsimättäkin.

  Mutta se, mikä erottaa SAY:n muista on se kuinka monia kyseenalaisia juttuja tuetaan ylläpidollisesti. Pahimmillaan siten, että keksitään sääntöjä lennosta, jotka ei kuitenkaan koske kaikkia käyttäjiä. Sellainen on omiaan lietsomaan kaikenmaailman joukolla päällesylkemistä, kun yhtäkkiä yhtä käyttäjää kohtaan saa käyttäytyä miten huvittaa. Modetaattorin jossain saatanan mielenvikaisessa kiimassa kytäten vain sen yhden käyttäjän tekemisiä samalla kun osallistuu tyyliin itsekkin, lietsomaansa lynkkausmielialaan ja sen huumassa tapahtuviin kyseenalaisuuksiin. (Hyi saatana, että kuvottaa tuo pelkkä ajatuski btw. Mistä noin saatanan pimeä meininki voi kummuta)

  Kuulostanee raivopimeeltä jo tässä vaiheessa? Eikä vielä olla menty edes yksityiskohtiin. Voi pojat, oottakaapa vaan.

  Paras läppä, että SAY -janarin päässä se, että niitä kyseenalaisia juttuja käsittelee on "riidanhaastamista". Tai sillä tavalla kritiikki tms. puinti ilmeisesti vaivaton ohittaa?

  Kyllä asioista pitää voida puhua. Ei muuten kukaan koskaan opi mitään.
  Noh, turhaan ei jouduta kuvata asioita 'taantumukselliseksi' jos aivan tuiki tavallisesta kommunikaatiosta on vieraannuttu jo näinkin pahasti ettei epäkohdista voi keskustella kun se on mukamas joko sitä riidanhaastamista. Tai muuten vain ohitettavissa mutuilemmalla ad hominem -suvun argumentointivirhe horinoilla toisen mielentilasta jotain?
  Mut joo, oottakaas ku päästään yksityiskohtiin. Aivan liian sakeeta jätettäväksi käsittelemättä.

  Nyt hyvää launtain jatkoa!
   
 7. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Erään SAY -janarin rikoksista tarkemmin nyt omassa aiheessaan: http://www.basso.fi/foorumi/threads/absoluuttista-putkiaivoutta-vai-järjestelmällistä-henkistä-väkivaltaa-tapaus-köömöh.94797/#post-2068399
   
 8. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Spämmääjien ammattiyhdistyksessä kytevästä kaksinaismoralimin sammumattomasta liekistä kertoo ikävän paljon se asetelma jossa otetaan vertailuun kuinka siellä suhtaudutaan ja vastaanotetaan kritiikkiä sisällöllisistä ja teknisistä asioista. Versus se täällä heidän toimestaan vuosia jatkunut rotsi auki huutelu milloin mistäkin asioista. Näin jälkeenpäin kun miettii niin Basson foorumien toimitus on suhtautunut ja käsitellyt saamansa epäasiallisenkin kritiikkiin hämmentävän kypsällä tavalla kuín jos vertais mitä se olis jos näiden spedejen kaa lähtis jotain sillä tavalla toimittelee. Tässähän tulee melkein ikävä vanhoja hyviä aikoja entuudestaan. On se harmi, että basso.fi meni nuupahtaa vaikka saatiin tän tason draamaqueenit pois jaloista päätä rääpimästä.
  Taantumus on todellista..
   
  Last edited: 04.08.2019
 9. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  http://www.basso.fi/foorumi/threads/ilkka-venyttää-aikakäsitystä.61939/

  Voi vain kuvitella millainen määrä paskaa olisi köömöhillä, tai mikseipä vaikka "sönk"* -oil kunkullakin pään lisäksi myös housuissa tällaisten lähestymisien kanssa. Ja tuo vain yhtenä esimerkkin, ja vielä keveimmästä päästä sisällöltään. Jäätävämpääkin sähellystä löytyy.

  *Niin, "sönköttämiseksi" puheenvuorojen leimaaminen yksi yhdistyksenne maneereista. "Turha alkaa asettautuu uhrin rooliin" siitäkin (tuossakin retoriikkaanne sitaateissa)

  Hyi helvetti sitä kaksinaismoralismin ja selkärangattomuuden fuusiota, ja etenkin sen määrää, jota tuo yhdistys edustaa ja edistää.
   
 10. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Yksi ongelmallinen puoli liittyen tällaisiin yleisluontoisiin keskustelupalstoihin on se, että nää on potentiaalisia paikkoja saada creapy stalkker niskoilleen. Jopa harrastusten fiilistely voi olla liikaa. SAY TARJOILEE tähänkin esimerkit, raivokkaan taantumuksen pimeimmästä ytimestä.

  Ko. palvelussa oli taannoin eräs käyttäjä joka tykkäsi harrastaa erästä paljon liikkumista sisällä pitävää toimintaa kesäisin, jakaen joskus harrastuskokemuksiaan palstoilla yleisen keskustelun hengessä. Innostuen välillä hehkuttamaan joitakin alueista joissa harrastunsa harjoittanut.
  Kyseinen käyttäjä ei ole käyttänyt palstaa enää pitkiin aikoihin, eikä tunne ketään palstalaisista tai ole niiden kanssa tekemisissä. Tai muutoinkaan jakanut enää henk. koht asioitansa minnekkään. Mutta koska SAY, niin sehän ei luonnollisestikkaan ole este näille creapyille jatkaa hänestä ja hänen harrastuksistaan puhumasta. Huolimatta siitä, ettei hän ole itse paikalla ja ettei hänestä ja hänen nykyharrastuksista tms. elämästä ole näillä spedeillä tietoa. Kerronkin seuraavaksi erään creapyn esimerkin. Varustaudu hytisemään kauhukuville ihmisyyden irvokkuudesta: HRRRHHH

  Eräs palvelun nykyinen käyttäjä oli hiljattain päättänyt tehdä lomamatkan samoille huudeille, saman harrastuksen parissa, jakaen tyyliin metri metriltä etenemistään reitillä joka oli tyyliin identtinen palstaa aiemman käyttäneen henkilön fiilistelemien matkojen kanssa.. Siellä alkoi sitten luonnollisesti irvokkaiden pienien mielien juoru-senset hälyyttämään ja nopeasti siellä olikin sitten keskustelun aiheena tämä aiemmin aihepiiristä jotain jakanut henkilö. Kyseltiin, että ''jokos olet nähnyt sitä siellä ja daa daa..'' Johon tää jonkin asteista live-päivitystä(?!) lomamatkastaan tehnyt käytäjä vielä vastaa että ''jooh, tarkkailin vastaantulevia josko se olis joku niistä''.

  Se on jo itsessään vähän kummallista, että joku jakaa metri metriltä lomamatkaansa johonkin tärähtäneeseen pikaviestin palvelin kanavaan, sen sijaan että pitäisi vaikka matkapäiväkirjaa ja jakaisis siitä hyväksi katsomiaan osia joskus myöhemmin. Mutta vielä se, että etsiskelee sieltä jotain täysin tuntematonta henkilöä jota ole koskaan tavannut tai tiedä miltään muultakaan osin. Ja ainoastaan siksi, että hän on joskus käyttänyt samaa keskustelupalstaa. AIVAN SAATANAN PIMEÄTÄ. Osasi se sentään perään mutista jotain, että jooh no enhän mä kyllä tunnistaisi sitä''. KAS KUMMAA SAATANA. On kyllä ihmiset niin saatanan creapyjä nykyään.

  Lisäksi mistä vielä tää oletus, että se aiempi käyttäjä edes olisi tuolla? Ihminen on luonnostaan sellainen, että se tykkää spekuloida kaikenlaista, mutta SAY -janarin sellaista harrastaessa niillä näyttää kokonaan unohtuvan se seikka, että se todella on spekulaatiota. Se seikka ohitetaan tyystin, ja pidetään mieleen tulevia asioita automaattisesti vaan totuutena. Huuhhuuhh. Mä en ihan oikeasti olisi välttämättä halunnut nähdä näin tarkkaan kuinka tärähtäneitä ihmiset ovat.

  Tähän tapaukseen liittyy vielä jatkoa, jatketaan niistä seuraavalla kerralla. (Nykyajan keskittyminen kun on mitä on, ja onhan tossakin jo hetkeksi sulateltavaa.)
   
 11. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Last edited: 15.08.2019
 12. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Yksi SAY:n suurimmista rikoksista, josita täytynee jossain muodossa tonne KÖÖMÖHIN keskustelu- ja lautakulttuurin vastaisille hyvän maun ja tavan vastaisuuksille omistettuun ketjuun lisätä, on se, kuinka poistivat STALIN 2019 analysoituna -topikin.

  Siellä oli oikeasti tärkeätä kelaa, ei niin kauan sitten tapahtuneista asioista. Joihin jengo oli kunnolla päättänyt ottaa jopa osaa, ja todennut, että kiinostava, hyvä ja tärkeä aihe.

  Olisi hyvä nähdä sen vitun KÖÖMÖHIN pääkoppaan mitä siellä liikuskellut kun poistellut sen. SAATANA SENTÄÄn tätä paskayhdistystä.
   
 13. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  ONKO KAKSINAISMORALISMILLA MITÄÄN RAJAA?

  ''Ammattiyhdistykseltä'' on taas ns. porttikiellotettu väkeä. Useiden päivien hiillostamisen ja mustamaalamisen tuloksena.

  Kuvakaappaukset löytyy lähipäivien ratkaisevista tapahtumista jotka johtivat tähän. En laita niitä vielä. Mutta jaan ongelmallisimmat piirteet liittyen tähän tapahtumaketjuun.

  -> Käyttäjä alkaa mustamaalaamaan henkilöä rasismista 'mokka' -sanan käytön pohjalta tehden useita muitakin kriittisiä arvioita käyttäjästä mms. kuvailemalla hänen puhettaan SÖSSÖTTÄMISEKSI --> hän saa useita komppauksia, että joo onpa kauheata käytöstä, nyt tämä tyyppi täytyy saada välittömästä ulos täältä.
  --> Näin tapahtuu, ja hän saa tahtonsa läpi, ja jaksaa vielä jeesustella tällä tavoin: ''mitä enemmän rasismia kitketään tästä maailmasta, niin sen parempi''

  Voi nyt hhhhhhh?`Leikkaako näillä ihmisillä aivan loputtomasti tyhjää vai mikä tossa hommassa kusee? Tietyllä tapaa mä ymmärrän, että joo ei tuo sana ehkä ole jees. Mutta en sitä, että on muka ok kritisoida tuomita ja mustamaalata muita, samalla käyttäytyen itse aivan kaistapäisesti? Vai kuinka asiallista ableismi teidän mielestänne on?

  Aivan kuin ei muka olisi yhtälailla järkyttävää käyttää joidenkin foneettista poikkeavuutta halventavana terminä.
  Noh, tietyllä tavalla melkoisen perusmeininkiä, mutta tossa yhdistyksessä, jossa pääsääntöinen puheenaihe on toiset käyttäjät, tällaista paskaa näkee vaan useammin.
   
  Last edited: 17.08.2019
 14. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Sen mitä ymmärtänyt tästä spämmääjien yhdistyksen nykytilasta, on se, että kyseessä pieni kaveriporukka, joka jonkin fiksaation pohjalta haluaa käyttää yhteydenpitokanavanaan julkista keskustelupalstaa. Liekö siitä jäänyt joku trauma tms. kun jätkät bännättiin lukuisia kertoja esim. täältä joidenkin keskinäisten parisuhdepuintejensa tms. keskustelukulttuurillisesti arvottoman jauhannan tuloksena. Jonka summana sitten pakko jatkaa samaa paskaa julkisesti, keinolla millä hyvänsä. Vaikka omalla, yleiseksi keskustelupalstaksi naamioidulla portaalillaan.

  Kaikenlainen keskustelupalstakulttuurin ja ilmaisun vapauden tms. ''spämmääjän oikeuksien'' edistäminen joita nämä ovat esim. ensimmäisessä virallisessa esittäytymisessään linjanneet, ovat silkkaa muodollisuutta. Joka ainakin tuossa ensimmäisessä vaiheessa oli vaan jonkinlainen yritys oikeuttaa ja puolustella keskustelupalstoille kuulumatonta sisällötöntä henkilöihin keskittyvää pousausta. Vaikka saivatkin jonkun, jota nuo teemat kiinnostivat oikeasti, kirjoittamaan heille tuon esittelytekstin (esittelyn kirjoittaja poistunut aikoja sitten yhdistyksestä). Aiheellinen varoituksen sana lienee siis paikallaan, ''Ammattiyhdistys'' ja spämmääjien oikeudet ovat silkkaa silmänlumetta tämän yhdistyksen etiikassa.

  Vältä.
   
  Last edited: 31.08.2019
 15. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 1. leveliläinen

  Viestejä:
  334
  Saadut kiitokset:
  6
  Aktiivisuuspisteet:
  321
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Jos tää mielipiteiden latelu, jollekka yritetään luoda jotain merkitystä, esittämällä ne vihaiseen tai halveksuvaan sävyyn. Ja sen jälkeen hiljeneminen ja/tai katoaminen takavasemmalle kommenttien herättämiiin kyselyihin vastaamatta ei käy havainnollistukseksi (keskustelukulttuurin) taantumuksesta, niin mikä käy?

  [​IMG]
  Niin, mitään pohjusta ei luonnollisesti tolta Jöburilta tullut. Ja tää sama kaava toistuu tasaisin väliajoin tolla käyttäjällä, ja on muutenkin "keskustelun" perinteisin ilmentymä tossa leikkikerhossa.

  Uskomattoman jäätävää, että niin tuo Jöbyr kuin iso liuta muitakin käyttäjiå toki muistaa kritisoida muita vastaavasta toiminnasta. Kuten vaikka tuota ylläkin mainittua gmf:ää. Jengo vois ihan kollektiivisesti nostaa sen pään perseestä ja yrittää ees vähän. Tai vaikka jäädä sinne takavasemmalle. Keskustelupalsta ei ole mikään ilmoitustaulu jonnekka könytä liimaamaan pohjustamattomia mielipiteitä, vain työntääkseen päänsä takaisin puskaan.

  #taantumus_2019
   
  Last edited: 12.10.2019 klo 17.11