Basso.fi

Esittelyssä Basson uusi ilme

12.11. 12:31 Toimitus

Mediatalo Basso on päivittänyt ilmeensä uuteen. Viime vuosien aikana Basso on uudistanut sisältöään ja liiketoimintamalliaan, joten ilmeen uudistus on jatkoa jo tapahtuneille muutoksille. Uudistuksella haluttiin luoda raamit tulevalle, mutta samalla kunnioittaa Basson pitkää ja värikästä historiaa.

Uuden ilmeen ovat suunnitelleet Leo Karhunen Double Happinessilta ja Robin Ellis Agent Pekalta. Bassolle luodun oman Beisi Sans -fontin suunnitteli kirjainmuotoilija Jaakko Suomalainen.

“Ilmettä luodessa mietittiin, miltä tämän päivän yhteisöllisyys näyttää. Basso on luonnostaan kiinni ajan hengessä, mutta haluttiin kuitenkin jollain tavalla olla uskollinen originaalille: pidettiin vähän urbaania bailuposterivibaa mukana. Tymäkän ilmeen kylkeen syntyi hahmo, jolla voi kätevästi viestiä esimerkiksi Basson arvoja – ilman että ne joka kerta kirjoitetaan auki”, summaa Karhunen.

Basson sisällöntuottajan Henrik Suhosen mukaan ilmettä uudistamalla ei haluttu keksiä uudelleen jotain, mikä on jo todettu toimivaksi, vaan haluttiin pikemminkin kunnioittaa Basson historiaa. Tästä syntyi ilme, joka toimii yhdistävänä tekijänä kaikilla alustoilla, nyt ja tulevaisuudessa.

“Emme uudistaneet Bassoa, vaan näytämme ilmeellä mitä olemme ja tulemme olemaan. Tällä uudistuksella ei haeta suuria tunteita, vaan se tehtiin ensisijaisesti meitä itseämme varten, jotta voimme tuottaa entistäkin parempia sisältöjä Basson käyttäjille”, Suhonen linjaa.

Uudistuneen ilmeen yhteydessä Bassolla on myös ilo esitellä uusi maskotti, Beisi, joka tulee seikkailemaan Basson sisällöissä ja materiaaleissa.

“On nykyään harvinaista, että muilla brändeillä kuin urheilujoukkueilla on oma maskotti. Halusin tuoda maskotilla moniulotteisuutta, sillä maskotti on paljon muutakin kuin Basson arvoja, eli rauhaa, rakkautta ja yhteisöllisyyttä. Se on erehtyväinen olento, joka saattaa tilanteesta riippuen näyttäytyä myös esimerkiksi ilkeänä tai surullisena”, kertoo hahmon luonut Robin Ellis, taiteilijanimeltään Sac Magique.

Basso suosittelee