Aamulinja

”En mä kuitenkaa oo näin synkkä äijä” – Olli Antonion sielunelämän käänteet

5.6. 13:42 Toimitus

Olli Antonion muusikonura jakautuu sooloprojektiin räpin parissa ja Negatiivisiin Nuoriin. Aamulinjassa artisti keskustelee uuden ’Tarina’-singlen konseptia inspiroineista ajatuksista ja elämän käännekohdista Negatiivisten Nuorten alkuaikoina Lahdessa.

Olli Antonion soolouran tuotoksissa vallitsee melankolinen tunnelma, mutta uuden ’Tarina’-singlen sanoma nostaa suunnan terveen itseironian siivittämään toiveikkuuteen. Synkän ilmapiirin juuret löytyvät nuorena kulutetuista kirjoista ja elokuvista, mutta kuten kappale toteaa, on mies ”kyllästyny masentelee”. Uuden kappaleen sanoma nousi talvella julkaistujen singlejen laukaisemasta oivalluksesta: ”En mä kuitenkaa oo näin synkkä äijä. (…) Mä oon kyllästyny tähän. Minkä takia mä masistelen? Mä oon kuitenkin aika huoleton äijä loppupeleissä.”

Kappaleen syntyprosessia Olli Antonio kuvailee vuorovaikutteiseksi sen tuottajan EM:n kanssa, ja lyriikat heijastavat artistin elämänvaiheiden vaihtuvuutta. Parikymppisenä kahden euron hanojen Lahdessa oli ”villeinä poikamiesvuosina” helppo liittyä menoon mukaan, mutta kiinnostus siihen ei kestänyt loputtomiin. ’Tarinan’ ”lähestulkoon kustu elämä” oli paikka jossain liiallisen huolettomuuden ja masennuksen välissä: näiden ääripäiden vaikutusta toisiinsa artisti kuvaa kierteenä, jonka voi ainakin hetkellisesti katkaista nostamalla katseen muuhun maailmaan. Ympärillä oli menestyviä ihmisiä ja ystäviä, ja nuori mies lähti itsekin uutta suuntaa etsimään, päätyen muun muassa lahtelaiseen vastaanottokeskukseen töihin.

Samoihin aikoihin oli Olli Antonio punkin ja räpin sekoituksesta tunnistettavan Negatiiviset Nuoret-kokoonpanon jäsenenä lähettänyt bändin ’Mä oon niin ruma’-demon lahtelaisen opiskelijaradio-Limun levyraatiin. Viikko sen jälkeen tuli Rähinä Recordsilta tarjous levysopimukseen. Sittemmin Hög Recordsin puolella tuotettu sooloura ammentaa myös punkista, ja projektit elävät toistensa rinnalla. ”Ehkä se Negatiiviset Nuoret on sellasta lomailuu tosta räpin tekemisestä, ja ehkä välil toisin päin.”

Kuuntele haastattelu alta:

Basso suosittelee