Tapahtumat

Basson pop-up täyttyi tieteestä

18.1. 12:19 Toimitus

Viime viikolla Basson pop-upissa vietettiin Tiedettä kaupungissa -tiedetapahtumaa, jossa käsittelyssä oli muun muassa tekoäly, monimuotoinen kaupunki ja kaupungistumisen uudet trendit. Ajankohtaisiin aiheisiin pureuduttiin erilaisten luentojen ja paneelikeskustelujen parissa.

Bassoradion toimituksen väki sai tilaisuuden sivistää itseään entisestään, kun vieraiksi saapuivat tapahtumassa luennoineet professori Heikki Hiilamo, musiikin psykologian dosentti Suvi Saarikallio ja kulttuuritutkija Aino Tormulainen. Heidän kanssaan keskusteliin muun muassa köyhyydestä Suomessa, musiikista ja sen tuomista tunteista, sekä muisteltiin kultaista 90-lukua.

Kuuntele vieraiden haastattelut kokonaisuudessaan alta.

 

 

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo vieraili Tuken ja Jusan vieraana Hikisessä iltapäivässä. Heikki jakoi tietouttaan ja mielipiteitään köyhyydestä Suomessa.

Mikä on hyvinvointivaltion määritelmä köyhyydestä ja puhutaanko köyhyydestä tarpeeksi? Heikki myös kertoo periytyykö köyhyys ja onko olemassa sukupuolen määrittelemää köyhyyttä?

 

 

Monilla on kultaisia muistoja lama-ajan 90-luvulta. Miksi ysäri oli niin hienoa aikaa ja mitä kaikkea 90-luku toi tullessaan?

Aamulinjan Lina ja vieraileva stara Keskipäivän Aleksi saivat vieraaksi kulttuuri- ja sukupuolentutkija Aino Tormulaisen, joka on kirjoittanut yhdessä Essi Huuhkan kanssa Ysärikirjan. Haastattelussa Ainon kanssa palataan muistelemaan 90-lukua, sekä Aino kertoo mistä Ysärikirja -idis on saanut alkunsa.

 

 

Suvi Saarikallion kanssa keskusteltiin musiikin vaikutuksesta ihmisen tunteiisin. Miksi musiikilla on niin iso rooli ihmisten elämässä ja millä tavoin se vaikuttaa tunteisiin?

Keskustelussa Suvi kertoo myös miten voidaan itse hallita tunteitamme musiikin avulla ja millä kaikilla keinoilla musiikkia käytetään niin positiivisten, kuin negatiivistenkin tunteiden käsittelyssä.

 

Basso suosittelee