Basso.fi

Basson kevään jännittävin leffavinkki – Greta

29.4. 10:43 Toimitus

Greta on psykologinen trilleri, jonka pelkistetty juoni tekee siitä kutkuttavan. Nuori nainen, leski ja vihreä nahkalaukku ovat tämän elokuvan pääelementit.

Academy Award -voittaja Neil Jordanin (The Crying Game) psykologisessa trillerissä nuori tarjoilijatar Frances McCullen (Chloë Grace Moretz), joka on juuri muuttanut New Yorkiin, löytää käsilaukun metrosta. Hän päättää palauttaa sen ja etsii käsiinsä laukun omistajan, joka osottautuu viehättäväksi leskirouvaksi Gretaksi (Isabelle Huppert). Äitinsä hiljattaisen poismenon vuoksi, Frances päätyy ystävystymään elegantin ja hiukan omalaatuisen pianonopettajan kanssa, joka vaikuttaa itsekin yksinäiseltä.

Erica Penn (Maika Monroe) Francesin paras ystävä, joka auttaa häntä sopeutumaan kaupunkiin luo epäilyksensä Gretaa kohtaan, mutta Frances aluksi sivuuttaa ne. Frances kuitenkin joutuu kohtaamaan todellisuuden ja Gretan synkät salaisuudet alkavat paljastua, mutta tässä kohtaa ystävyyttä on jo hengenvaarallista lopettaa.

Ohjaaja Neil Jordania kiehtoo elokuvassa sen juonen yksinkertaisuus.

”Ei haamuja, ei yliluonnollisia elementtejä, ei hirviöitä, pelkästään ihmisen yksinäisyys kaiken kauhun aiheuttajana. Se on oikeastaan tarpeeksi pelottavaa”, Jordan toteaa.

Gretan ennakkonäytös järjestetään keskiviikkona 8.5. Kinopalatsissa Helsingissä, johon on mahdollista voittaa liput kuuntelemalla Basson Keskipäivää 29.4.-3.5. Ennakkonäytös, kilpailu ja artikkeli on tuotettu yhteistyössä Finnkino Elokuvalevityksen kanssa.

Basso suosittelee